Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Juc: Moldova ar putea să-și modifice cursul politicii externe după alegerile parlamentare

Anul 2018 va fi unul tensionat, după alegerile locale din Chișinău și Bălți, vor urma alegerile parlamentare, probabil, în toamnă. Politologul Victor Juc a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că aceste alegeri sunt cruciale pentru Republica Moldova.
Sputnik
Juc: Moldova ar putea să-și modifice cursul politicii externe după alegerile parlamentare

Referindu-se la alegerile parlamentare care ar urma să aibă loc la sfârșitul anului, Victor Juc a declarat că "sondajele ne dau un favorit cert — PSRM, care își propune să modifice din temelie cursul politicii externe promovat încă din 2009 de forțele proeuropene.

Totodată, expertul menționează că alegerile locale în Chișinău și Bălți sunt o mică încălzire înainte de cele parlamentare.

Întrebat ce prognoze ar avea pentru alegerile locale, politologul Victor Juc a declarat că "în municipiul Bălți, șanse mai mari au partidele de stânga. În Chișinău se va da o bătălie mult mai mare, șanse au oamenii mai puțin implicați în politică". Cu certitudine vom avea turul doi la alegerile locale din Chișinău, spune Victor Juc, deoarece electoratul este fragmentat.