Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova va fi creată o nouă Agenție: Vezi cu ce se va ocupa

Noua Agenție va fi creată prin fuziunea Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova și a Agenției Turismului și va fi subordonată direct Guvernului.
Sputnik

CHIȘINĂU, 5 mart — Sputnik. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o hotărâre cu privire la organizarea și funcționarea Agenției de Investiții.

Noua entitate are misiunea de a contribui la creșterea economică prin sporirea nivelului investițiilor străine, creșterea volumului exporturilor și dezvoltarea turismului.

"Este o Agenție importantă și contăm pe o promovare adevărată, mult mai eficientă decât a fost până acum, fie că vorbim de serviciile turistice, fie că vorbim de atragerea investitorilor și prezentarea Republicii Moldova ca o destinație pentru investiții", a spus prim-ministrul Pavel Filip.

Explozie pe piața investițională din Moldova. Datele care șochează

Funcțiile Agenției țin de promovarea imaginii țării pentru atragerea investițiilor străine, susținerea activității investiționale și protejarea investițiilor, promovarea exporturilor, a turismului și fortificarea diplomației economice.

În contextul creării Agenției, pe lângă funcțiile de atragere a investițiilor și de promovare a exportului, Ministerul Economiei și Infrastructurii va prelua atribuția de elaborare a politicilor în domeniul turismului. Transferul acestor atribuții către minister va asigura o deschidere mai mare și o comunicare mai eficientă a Guvernului cu investitorii străini, inclusiv cei strategici.

Locuri de muncă în Moldova. Decizia crucială a Guvernului de la Chișinău>>>

Efectivul-limită al autorității este stabilit în număr de 30 de unități.