Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a anunțat diminuarea cheltuielilor pentru apărare

Președintele rus Vladimir Putin a declara că diminuarea cheltuielilor în domeniul apărării pentru anul curent și cel viitor nu va afecta capacitatea de apărare a țării.
Sputnik

CHIȘINĂU, 20 mart — Sputnik. Reducerea cheltuielilor în domeniul apărării pentru anii 2018 și 2019 nu va diminua capacitatea de apărare a Federației Ruse, pentru că cea mai mare parte a cheltuielilor pentru dezvoltarea unor noi sisteme deja au fost făcute, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Vladimir Putin - prioritățile noului mandat

"În privința cheltuielilor pentru apărare, am planificat diminuarea resurselor financiare pentru apărare pentru următorii doi an. Acest lucru nu va reduce însă capacitatea de luptă, pentru că cea mai mare parte a sumelor necesare dezvoltării noilor sisteme au fost cheltuite deja. Este necesară o perioadă pentru a duce la un final logic proiectelor existente, despre care nu am vorbit, deocamdată", a spus Putin în cadrul unei întrevederi cu contracandidații săi din alegerile prezidențiale.

El a subliniat de asemenea că resursele financiare alocate realizării acestor obiective sunt suficiente.

"Avem tot ceea ce este necesar, suntem asigurați în acest sens. Pas cu pas, vom realiza toate ideile conform planului", a conchis Putin.