Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Caz șocant: O moldoveancă a făcut-o pe alta roabă sexuală în Turcia

O femeie din Republica Moldova a fost reținută în Rusia fiind suspectată că a racolat o compatrioata pentru a o trimite în sclavie sexuală în Turcia.
Sputnik

CHIȘINĂU, 13 mart — Sputnik. Cetățeana Republicii Moldova învinuită de trafic de ființe umane va fi extrădată țării noastre. Acum femeia se află sub strajă în orașul Vîborg din Rusia.

Iată câți bani le dau proxeneții francezi moldovencelor care se prostituează în Paris

Potrivit informațiilor apărute în presa rusă, termenul de arest al femeii a fost prelungit de către o instanță locală.

Ancheta a stabilit că în februarie 2010 inculpata, împreună cu alte persoane, au reușit să capete încrederea unei femei din Moldova care se afla într-o situație materială dificilă. Răufăcătorii i-au propus, chipurile, un loc de muncă în Turcia.

Pe numele femeii au fost perfectate toate documentele necesare pentru plecarea în străinătate. Însă, ajungând în Turcia, moldoveanca a fost dusă într-un club, unde i s-a luat pașaportul și, fiind amenințată cu răfuială fizică, a fost impusă să presteze servicii sexuale pentru clienți. Moldoveanca s-a aflat în această situație până în iunie 2010.

Presupusa traficantă a fost reținută pe teritoriul raionului Vîborg din regiunea Sant Petersburg, Rusia. Procurorul general adjunct al Rusiei deja a satisfăcut solicitarea adresată din partea Republicii Moldova de extrădare a inculpatei, urmând ca aceasta să fie trasă la răspundere penală pentru racolarea de persoane.