Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă cu bombă în centrul orașului Chișinău. Oamenii sunt evacuați

În jur de 100 de oameni au fost evacuați astăzi din cauza unei alerte cu bombă la sediul unei agenții municipale din Chișinău.
Sputnik

CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Alertă cu bombă în centrul orașului Chișinău. Un necunoscut a sunat la Poliție și a anunțat că Parcul de Troleibuze nr.1 de pe strada Dosftei 146 este plasată o bombă. Acolo se află și sediul central al Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC). 

Ofițerul de presă al Poliției Chișinău, Natalia Stati, a declarat pentru Sputnik că apelul a parvenit aproape de ora 12.00. 

”La ora 11.45 de minute un bărbat a sunat la 902 și a anunțat că în sediul central al RTEC a fost plasat un obiect explozibil”, a precizat Stati pentru agenție. 

Purtătorul de cuvânt al Poliției Chișinău a declarat că apelul a fost efectuat de la un telefon public. 

S-a jucat cu „bomba". Acum este cercetat penal

”Imediat la fața locului s-au deplasat geniștii și grupul operativ de la Inspectoratul de Poliție Buiucani. Toți oamenii aflați în clădirea RTEC au fost evacuați, iar zona a fost încercuită”, a precizat Stati.

Directorul RTEC, Gheorghe Morgoci, a declarat pentru Sputnik că poliția a evacuat toți angajații din parc și oficiul central al regiei. În total au fost evacuați în jur de o sută de angajați. 

”La momentul alertei cu bombă în sediul RTEC erau 65 de persoane, iar în parcul de troleibuze 25 de angajați. Toți au fost evacuați”, a declarat pentru Sputnik directorul RTEC. 

Gheorghe Morgoci a precizat că geniștii au verificat teritoriul întreprinderii timp de aproape două ore. 

1 / 4
Alertă cu bombă la Parcul de Troleibuze Nr.1
2 / 4
Alertă cu bombă la Parcul de Troleibuze Nr.1
3 / 4
Alertă cu bombă la Parcul de Troleibuze Nr.1
4 / 4
Alertă cu bombă la Parcul de Troleibuze Nr.1

”În final s-a dovedit că alarma a fost falsă. Acum toți angajații s-au întors la locurile lor de muncă. Revenim la orarul de muncă în regim normal”, a declarat Morgoci. 

Natalia Stati a comunicat reporterului Sputnik că ofițerii de investigații întreprind măsuri de identificare a bărbatului care a făcut anunțul fals cu bombă. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre pregătirea unor explozii, incendieri sau a altor acţiuni care periclitează viaţa oamenilor. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 2 ani de închisoare.