Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Asta e chiar culmea: A furat un televizor din apartamentul în care locuia

În primii ani de Independență, un cunoscut umorist de la Chișinău ironiza pe seama moldovenilor din mediul rural, care, în timpul URSS, își făcuse un obicei: să fure recolta de pe câmpurile colhozurilor și sovhozurilor.
Sputnik

CHIȘINĂU, 18 feb — Sputnik. În primii ani de Independență, un cunoscut umorist de la Chișinău ironiza pe seama moldovenilor din mediul rural, care, în timpul URSS, își făcuse un obicei: să fure recolta de pe câmpurile colhozurilor și sovhozurilor. Odată ce aceste gospodării colective au fost desființate, membrii lor, între timp deveniți proprietari, au ajuns într-o mare dificultate: nu mai aveau de unde să fure. Și pentru că nu puteau renunța la prostul obicei de-a fura, ei mergeau noapte și furau recolta de pe propriile terenuri. Recentul caz din sectorul Râșcani al Capitalei amintește de acea perioadă.

Poliția Capitalei anunță că angajații Secției Investigare Infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Râșcani (din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău), l-au reținut pe un bărbat în vârstă de 32 ani, locuitor al Chișinăului. Acesta este bănuit de furt din apartament și nu dintr-un apartament oarecare, ci chiar din cel pe care îl închiria.

În cadrul măsurilor de investigație și urmărire penală, polițiștii au stabilit că individul, anterior cercetat penal pentru circulația ilegală a drogurilor, a furat din apartamentul situat pe strada Alecu Russo, din sectorul Râșcani, un televizor de model "LG". În felul acesta, el a adus un prejudiciu de 10 000 de lei proprietarei în vârstă de 30 de ani. În cadrul audierilor bărbatul și-a recunoscut vinovăția.

Conform legislației în vigoare, acesta este cercetat penal pentru furt și riscă o pedeapsă cu închisoare de până la patru ani.