Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De unde va veni lumina în Moldova

Patru companii și-au manifestat intereseul de a livra energie electrică în Republica Moldova.
Sputnik

CHIȘINĂU, 17 feb — Sputnik. Conform procedurii de selectare a ofertelor de procurare a energiei electrice de către întreprinderile Grupului Gas Natural Fenosa în Moldova, în urma recepţiei confirmărilor prezentate de potenţialii furnizori, care şi-au certificat intenţia de a participa la etapale următoare ale procesului lansat în acest sens, a fost creată şi aprobată lista potenţialolor furnizori. 

Compania Gas Natural Fenosa anunță într-un comunicat de presă că, aceste companii sunt: S.A „Energocom”, ЗАО „Mолдавская ГРЭС”, ПАО „ДТЭК Павлоградуголь” şi „ПАО Донбассэнерго”.

Consumatorii din nordul Moldovei ar putea plăti mai mult pentru electricitate

Pentru continuarea procesului, de către întreprinderile Grupului Gas Natural Fenosa în Moldova companiilor respective le-au fost expediate solicitările de oferte. Potenţialii furnizori trebuie să prezinte solicitantului propunerile lor până pe data de 13 martie, ora 13:00, când în cadrul unei licitațiii în două runde, ofertele prezentate vor fi evaluate, validate și se va adjudeca câștigătorul.

Etapa finală prevede semnarea în termenul stabilit a noului contract de achiziţie a energiei electrice şi prezentarea acestuia către ANRE spre avizare.