Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bilanțul tragic din acest week-end: Instalațiile de gaze defecte au făcut victime

O persoană a murit, iar alta a ajuns la spital cu arsuri grave.
Sputnik

CHIȘINĂU, 12 feb — Sputnik. O bătrână din orașul Taraclia a murit, iar un tânăr din raionul Criuleni a ajuns la spital cu arsuri din cauza unor instalații de gaze defecte.

O femeia de 72 de ani din orașul Taraclia a conectat soba din casă la o instalație alimentată cu gaz natural, care s-a dovedit a fi defectă. Bătrâna a fost găsită moartă în propria locuință de rude și vecini. Victima s-ar fi intoxicat cu gazele emanate în încăpere. Toate circumstanțele și cauza producerii tragediei vor fi stabilite oamenii legii.

Un alt caz în care a avut de suferit un tânăr de 24 de ani a avut loc ieri în localitatea Boșcana, raionul Criuleni. În momentul în care victima a încercat să aprindă aragazul — s-a produs o deflagrație, iar bărbatul a primit arsuri de gradul trei. Tânărul a fost internat de urgență în spitalul raional. 

Potrivit datelor IGSU, pe parcursul ultimelor 24 de ore echipele de salvatori și pompieri au fost solicitați în 11 situații de risc.