Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Greșelile comise de antreprenorii începători

Antreprenorii începători acumulează datorii sau falimentează deoarece nu evaluează corect forța de muncă disponibilă și preferințele consumatorilor.
Sputnik
Greșelile comise de antreprenorii începători

 

Studierea superficială a pieței, forței de muncă și a legislației sunt cele mai frecvente greșeli comise de antreprenorii începători. Vorbim despre emigranții moldoveni care solicită finanțare pentru lansarea afacerilor în cadrul Programului "Pare 1+1". În consecință, ei cheltuiesc sume mai mari decât cele planificate inițial pentru gestionarea businessului.

Acestea sunt însă cazuri cu final fericit. Încă unii întreprinzători falimentează din cauza evaluării incorecte a pieței și forței de muncă. Opinia a fost exprimată de șefa Direcției finanțare a Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Daniela Dascaliuc, în cadrul interviului realizat de jurnalista Maria Dimineț.

Cea mai mare greșeală este calculul incorect a forței de muncă. Moldovenii pornesc o afacere fără a se convinge că există specialiști pregătiți să efectueze lucrările necesare.

"Nu studiază piața forței de muncă. Avem situații în sate când nu are cine să lucreze. Nu analizează bine pregătirea profesională a persoanelor angajate în cadrul întreprinderii. De asemenea, nu analizează bine cererea față de produsul pe care vor să-l scoată pe piață. Nu se asigură dacă legislația țării noastre permite comercializarea pe piața internă sau externă a acestui produs", a precizat Daniela Dascaliuc.