Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ger de crapă pietrele: Când vom avea parte de vreme mai blândă

A mai trecut o noapte cu ger năprasnic: cum va fi vremea în zilele următoare şi când este posibil să ningă
Sputnik

CHIȘINĂU, 26 ian — Sputnik. După o noapte cu temperaturi minime de —13..-15 grade Celsius, vremea rămâne geroase și în timpul zilei de vineri. Valorile maxime diurne nu vor depăși —5..-7 grade.

În noaptea de sâmbătă, gerul va mai pierde din intensitate, astfel că în nordul țării se vor înregistra —9..-12 grade, în raioanele de centru vor fi —8..-11 grade, iar în sud se vor înregistra —8..-10 grade.

Avertizare meteo: Salvatorii sunt în alertă

Ziua în schimb nu va mai fi la fel de frig şi se vor înregistra deja valori pozitive. Temperaturile maxime vor oscila în ţară între +1..+3 grade Celsius.

În zilele următoare gerul se va domoli treptat, iar către începutul săptămânii viitoare temperaturile nocturne vor oscila deja în jurul gradaţiei zero. De luni, valorile termice maxime vor urca în timpul zilei până la +5..+8 grade Celsius.

Tot la începutul săptămânii viitoare, în nordul şi centrul ţării, sunt posibile ninsori slabe, dar şi precipitaţii mixte.