Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

(FOTO) Isprava unui pescar din Cahul i-a lăsat mască pe polițiștii de frontieră

Vezi ce au găsit polițiștii de frontieră asupra unui bărbat care se afla într-o rezervație naturală, în zona de frontieră
Sputnik

CHIȘINĂU, 23 ian — Sputnik. Polițiștii de frontieră au dat peste un tânăr care se îndeletnicea cu pescuitul, doar că într-o zonă interzisă pentru așa ceva.

În timpul efectuării misiunii de control și supraveghere a frontierei de stat, pe direcția localităților Slobozia-Mare (Moldova) și Tulucești (Romania), oamenii legii au observat o persoană care arunca plase de pescuit în lacul Beleu (rezervaţia de stat „Prutul de Jos").

(VIDEO) Percheziții în nordul țării: Polițiștii nu s-au așteptat la așa ceva

La fața locului, polițiștii de frontieră au documentat un tânăr de 27 de ani, locuitor al satului Slobozia-Mare, raionul Cahul.

Oamenii legii au fost depistat șase plase de diferite dimensiuni, cu o lungime totală de 300 de metri, și 63 de kg de pește prins ilegal.

Conform legislației în vigoare, pescuitul este interzis în rezervația de stat „Prutul de Jos".

Tânărul legitimat a mai fost sancționat pentru astfel de ilegalități. El a recunoscut că intenționa să vândă peștele prins pentru a obține profit.

Pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, bărbatul a fost sancționat cu o amendă în mărime de 12 unități convenționale, iar bunurile depistate au fost transmise reprezentanților Serviciului Piscicol.

63 de kg de pește braconate pe lacul Beleu