Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrian Candu a promulgat, în locul lui Igor Dodon, legea anti-propagandă

Republica Moldova nu mai este amenințată de propagandă și dezinformare din exterior după ce astăzi președintele Parlamentului, Andrian Candu, a promulgat, în locul președintelui Igor Dodon, așa numita lege anti-propagandă
Sputnik

CHIȘINĂU, 10 ian — Sputnik. În dimineața zilei de astăzi, președintele Legislativului, Andrian Candu, a semnat Decretul de promulgare a Legii pentru modificarea și completarea Codului Audiovizualului, după ce Curtea Constituțională a constatat circumstanțele care justifică interimatul funcției de șef al statului pentru promulgarea acesteia.

Dodon promite să facă prăpăd după alegerile parlamentare

În data de 22 decembrie 2017, Parlamentul a menținut votul pentru Legea nr.257, cunoscută drept legea anti-propagandă, remisă spre reexaminare de șeful statului.

Direcția Comunicare și Relații Publice a Parlamentului a anunțat într-un comunicat de presă că prin amendarea legii, în Codului Audiovizualului au fost sunt incluse noi norme prin care se asigură protecția persoanelor, societății și a statului de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior și neadmiterii provocărilor cu caracter mediatic îndreptate împotriva Republicii Moldova.

La fel, este prevăzută transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Dodon riscă să fie suspendat din nou. Ce nu a făcut de data asta

Potrivit art.93 (2) din Constituție, preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecții asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menține hotărârea adoptată anterior, preşedintele promulgă legea.

Totodată, după refuzul deliberat al șefului statului de a promulga legea, în data de 5 ianuarie curent, Curtea Constituțională a constatat circumstanţa care justifică interimatul funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova.

Potrivit avizului Înaltei Curți, în temeiul articolului 91 din Constituție, în ordinea exercitării interimatului, președintele Parlamentului a emis, în calitate de președinte interimar, decretul de promulgare a Legii nr.257 din 22 decembrie 2017 cu privire la modificarea şi completarea Codului audiovizualului al Republicii Moldova.