Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În legislația moldovenească a apărut noțiunea de „contract de stat”

© Sputnik / OsmatescoClădirea Parlamentului RM
Clădirea Parlamentului RM - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2024
Clădirea Parlamentului RM
Abonare
În legislația moldovenească a apărut noțiunea de „contract de stat”
CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. Noțiunea de contract de stat a fost introdusă în legislația națională, ne anunță serviciul de presă al Parlamentului.
Acest lucru s-a făcut printr-un proiect de lege adoptată la finele săptămânii curente.
Astfel, noțiunea de contract de stat este acord încheiat de organul responsabil în numele statului, al Guvernului, al ministerelor, al altor autorități administrative centrale sau al altor instituții abilitate ale statului cu alt stat, guvern, altă organizație internațională, respectiv, cu instituțiile financiare străine fondate de acestea, care nu au calitatea de subiect de drept internațional, în domeniul economic, comercial, financiar și în alte domenii și care nu este guvernat de normele dreptului internațional public.
Proiectul a fost elaborat cu scopul de a institui cadrul normativ primar cu privire la contractele de stat și alte acorduri care nu sunt guvernate de dreptul internațional. De asemenea, în perioada următoare este preconizată elaborarea unui act normativ secundar care va reglementa încheierea inclusiv a acordurilor de asistență tehnică cu caracter comercial – netratate. Documentul mai conține definirea conceptului de tratat internațional, în conformitate cu prevederile Convenției de la Viena privind drepturile tratatelor din 1969.
Legea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial. Ulterior, Guvernul, în termen de trei luni, va aduce actele sale normative în concordanță cu documentul adoptat de Parlament și va pune în aplicare regulamentul privind procedura de încheiere a contractelor de stat și de prezentare a lor în legislativ pentru aprobare.
Alegeri  - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2024
Politică
Pe 20 octombrie în Moldova vor fi alegeri prezidențiale și referendum național
Fluxul de știri
0