Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova a refuzat participarea unei delegații din Rusia la conferința FAO

© Sputnik / Mihai CarausMinisterul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2024
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei. Foto de arhivă
Abonare
Ministerul moldovean de Externe a refuzat participarea personală a reprezentanților ruși la conferința regională FAO care va avea loc la Chișinău.
CHIȘINĂU, 20 martie - Sputnik. Ministerul moldovean de Externe a anunțat oficial decizia de a refuza participarea personală a reprezentanților Rusiei la conferința regională a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care va avea loc la Chișinău.
Declarația respectivă a Ministerului Afacerilor Externe a fost publicată pe canalul Telegram al departamentului.
"MAE a decis să nu admită participarea în persoană a reprezentanților oficiali ai Federației Ruse, și limitarea la nivelul ambasadei sau în format online", se arată în declarație.
Conferința regională FAO va avea loc în Moldova în perioada 14-17 mai 2024. Agenda reuniunii va include subiecte de actualitate legate de agricultură, securitate alimentară, digitalizare în domeniul utilizării durabile a terenurilor, pădurilor și resurselor de apă.
Farhan Haq, adjunctul purtătorului de cuvânt al secretarului general al ONU, a cerut să adreseze întrebări către FAO cu privire la reticența Moldovei de a permite intrarea în țară a unei delegații rusești pentru a participa la cea de-a 34-a sesiune regională a organizației, relatează RIA Novosti.
"FAO este un organism al ONU. Vă recomand să îi contactați pentru a afla care este poziția lor în această privință, având în vedere că vor organiza acest eveniment în Moldova", a declarat Haq.
Fluxul de știri
0