Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Republica Moldova va primi de la Lituania drone și echipamente de combatere a dronelor

Ministrul Apărării al Republicii Moldova a discutat în Lituania despre primirea unei noi tranșe de suport material pentru Armata Națională.
Sputnik
CHIȘINĂU, 25 oct - Sputnik. Cooperarea pe segmentul apărării dintre Republica Moldova și Lituania a fost discutată astăzi de către ministrul apărării Anatolie Nosatîi și omologul său lituanian, Laurynas Kasčiūnas, în cadrul unei vizite oficiale la Vilnius.
Astfel, părțile au făcut referire la activitățile comune desfășurate, inițiativele și proiectele de asistență implementate în beneficiul obiectivului de modernizare și consolidare a capacităților de apărare ale țării noastre.
Republica Moldova
În Găgăuzia nu sunt suficiente fonduri pentru plata salariilor profesorilor
Agenda discuțiilor a cuprins și subiecte cu privire la parcursul european al Republicii Moldova și sprijinul la nivel internațional de către Lituania a eforturilor țării noastre de implementare a reformelor democratice.
„Lituania reprezintă pentru Republica Moldova un partener de încredere, un susținător ferm al dezideratului de integrare europeană, consolidare a eforturilor de asigurare a păcii și securității în regiune, precum și un promotor al intereselor țării în rândul partenerilor noștri externi și organizațiilor internaționale. Vă mulțumim pentru că ne sunteți alături și faceți ca acest parteneriat să aibă continuitate în beneficiul ambelor armate”, a declarat Anatolie Nosatîi în cadrul întrevederii.
La Vilnius, Anatolie Nosatîi avut și o serie de întrevederi cu Comandantul Forțelor Armate ale Lituaniei, general Raimundas Vaikšnoras, reprezentanți ai Seimas-ului și Ministerului lituanian al Afacerilor Externe, dar și o vizită de documentare la Academia Militară „General Jonas Žemaitis”.
Internațional
Abbas: Palestinienii nu vor părăsi niciodată Gaza și Cisiordania