Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Găgăuzia nu sunt suficiente fonduri pentru plata salariilor profesorilor

Nu au fost alocate fonduri pentru plata salariilor profesorilor în Găgăuzia.
Sputnik
CHIȘINĂU, 25 oct - Sputnik. Conducerea autonomiei găgăuze s-a confruntat cu problema lipsei fondurilor pentru plata salariilor profesorilor.
Începând cu 1 ianuarie 2024, guvernul a emis o dispoziție pentru creșterea salariilor bugetarilor, însă nu au fost alocate fonduri pentru această majorare în bugetele grădinițelor și școlilor. Drept rezultat, deficitul bugetar în școlile din Găgăuzia a ajuns la 38 de milioane de lei, a declarat șefa departamentului financiar al regiunii, Tatiana Doiceva.
„Am prezentat informațiile către Ministerul Finanțelor. Lipsa fondurilor pentru instituțiile de educație și școlile sportive este de 38 de milioane de lei. Nu avem astfel de resurse în bugetul nostru. Am trimis o solicitare pentru ca, conform legii, acestea să fie alocate din bugetul de stat”, a spus Doiceva.
Până acum, nu a fost primită nicio reacție din partea autorităților centrale la această solicitare, au declarat oficialii din cadrul departamentului financiar al autonomiei găgăuze.
Republica Moldova
Cererea de a recalcula voturile și de a anula rezultatele referendumului, respinsă de CEC