Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chicu: Cerem anularea rezultatelor alegerilor prezidențiale din 20 octombrie

Chicu cere anularea rezultatelor alegerilor prezidențiale din 20 octombrie, invocând posibile încălcări și deficiențe în procesul de votare.
Sputnik
CHIȘINĂU, 25 oct - Sputnik. Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei a depus o declarație la Curtea de Apel Chișinău pentru anularea deciziei Comisiei Electorale Centrale, care a aprobat rezultatele votului. Liderul formațiunii politice, fostul prim-ministru Ion Chicu, care a candidat pentru funcția de președinte, solicită anularea rezultatelor alegerilor din 20 octombrie.
„CEC nu a asigurat desfășurarea unor alegeri libere și democratice, iar rezultatul acestora este falsificat... CEC nu a îndeplinit sarcina principală: organul specializat nu a analizat și nu a luat măsuri în urma plângerilor referitoare la încălcări”, a subliniat Chicu.
El a amintit că în ziua alegerilor pentru președinte a avut loc și un referendum național, iar observatorii din partea opoziției nu au fost lăsați să acceseze secțiile de votare din străinătate. Aceste încălcări, a menționat fostul prim-ministru, nu au fost luate în considerare de CEC atunci când a emis decizia privind rezultatele votului.
Republica Moldova
PCRM îndeamnă cetățenii să voteze în turul II al alegerilor pentru Stoianoglo