Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cererea de a recalcula voturile și de a anula rezultatele referendumului, respinsă de CEC

Comisia Electorală Centrală a Moldovei a respins solicitarea de recalculare a voturilor și de anulare rezultatele referendumului.
Sputnik
CHIȘINĂU, 24 oct - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a Moldovei a respins solicitarea Partidului Comuniștilor de a recalcula voturile și de a anula rezultatele referendumului, a declarat joi președintele comisiei, Angela Caraman.
La referendum, care a avut loc pe 20 octombrie, privind aderarea Moldovei la UE, 50,46% dintre cetățenii țării au votat pentru eurointegrare, iar 49,54% s-au pronunțat împotrivă. Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a declarat că comuniștii vor prezenta informații despre numeroasele încălcări de la secțiile de votare din străinătate către Comisia Electorală Centrală pentru a contesta rezultatele referendumului.
„Cererea de a recalcula voturile și de a anula rezultatele referendumului a fost respinsă ca fiind nefondată”, a declarat Caraman în cadrul ședinței.
În cadrul referendumului, cetățenii au fost întrebați un singur lucru: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”
Republica Moldova
Alegătorii pot solicita certificat cu drept de vot pentru turul II al alegerilor
Conform legislației locale, Comisia Electorală Centrală a Moldovei trebuie să transmită un raport despre rezultate Curții Constituționale în termen de 24 de ore de la finalizarea numărării voturilor. Curtea examinează documentele în termen de 10 zile și apoi decide dacă va confirma sau nu rezultatele.