Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zaharova: Kievul nu poate dicta în privința vizitei lui Guterres la summitul BRICS

Maria Zaharova, despre participarea secretarului general al ONU la summitul BRICS - un motiv de isterie pentru Kiev.
Sputnik
CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, comentând nemulțumirea Kievului față de vizita secretarului general al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, la summitul BRICS din Kazan, a declarat că regimul de la Kiev nu are dreptul să dicteze voința ONU, iar participarea lui Guterres la acest eveniment este un motiv de isterie pentru Kiev.
Parlamentul Tatarstanului a anunțat miercuri că secretarul general al ONU a sosit în Kazan pentru a participa la summitul liderilor statelor BRICS. Anterior, Ministerul de Externe al Ucrainei a emis o declarație în care a criticat decizia lui Guterres de a merge la summitul BRICS și de a se abține de la participarea la conferința privind Ucraina. Ministerul ucrainean a descris alegerea lui Guterres drept „eronată”, „neconducătoare la pace” și „subminând reputația ONU”.
Internațional
Summitul BRICS arată că Rusia nu este singură în lume, potrivit CNN
„Se pretinde că nu are dreptul să călătorească undeva, să spună ceva și așa mai departe. De ce? Pe ce bază? Ce drept aveți să ne spuneți tuturor că nu trebuie să ne adunăm, să ne întâlnim, să discutăm problemele? Mai mult, dictați voința Organizației Națiunilor Unite. Organizația Națiunilor Unite nu a cedat niciunei părți emblema, simbolica sau autoritatea sa fără permisiune. Secretarul general a profitat de această oportunitate oferită și a participat la acest eveniment. El participă la astfel de evenimente similare, și la acesta la fel. Prin urmare, pentru regimul de la Kiev, acesta este un motiv de isterie”, a spus Zaharova în cadrul unei emisiuni la Radio Sputnik.