Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Amenințările biologice, inclusiv din cauza noilor infecții, cresc la nivel global

Un rol special în sistemul de protecție a populației împotriva bolilor infecțioase îl are vaccinarea.
Sputnik
CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. Creșterea amenințărilor biologice, legate de schimbarea proprietăților și formelor patogenilor, precum și de răspândirea noilor infecții, este observată în întreaga lume, a declarat ministrul sănătății din Rusia, Mihail Murașko.
„Astăzi, la nivel mondial, observăm o creștere a amenințărilor biologice, legate de modificarea proprietăților și formelor patogenilor, apariția și răspândirea noilor infecții, precum și creșterea rezistenței microorganismelor la medicamentele antimicrobiene”, se arată în mesajul de salut al lui Murașko adresat participanților la forum.
Ministrul a subliniat că mari speranțe în asigurarea securității biologice se pun în potențialul profesional al specialiștilor din domeniul medical și de prevenire.
Societate
Agenția de Mediu: Arderea frunzelor - o amenințare pentru sănătate și natură
„Este indiscutabilă necesitatea creșterii pregătirii organizațiilor medicale pentru a răspunde și a acționa eficient în condiții de urgență sanitar-epidemiologică, inclusiv asigurarea izolării, rutării, continuității și zonării funcționale pentru protejarea personalului medical, pacienților și populației”, a subliniat Murașko.
Conform acestuia, un rol special în sistemul de protecție a populației împotriva bolilor infecțioase îl are vaccinarea. Datorită vaccinării, s-a reușit reducerea incidenței, în special a rujeolei, tusei convulsive și difteriei, de sute și mii de ori, a menționat el.