Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Summitul BRICS arată că Rusia nu este singură în lume, potrivit CNN

Președintele Vladimir Putin a avut o întâlnire cu reprezentanți ai principalelor mass-media din țările BRICS. Foto de arhivă
CNN: Summitul BRICS arată că Putin nu este singur, chiar dacă Occidentul dorește altceva
Sputnik
CHIȘINĂU, 22 oct - Sputnik. Summitul BRICS și prezența liderilor mondiali la acesta arată că președintele rus Vladimir Putin nu este singur, are o coaliție de aliați în spatele său, deși Occidentul încearcă să-l izoleze, transmite CNN.
Summitul BRICS de la Kazan are loc între 22 și 24 octombrie și este cel mai mare eveniment de politică externă organizat vreodată în Rusia. Consilierul prezidențial rus Yuri Ușakov a declarat că 36 de țări sunt reprezentate la acest summit (dintre care 22 la cel mai înalt nivel), iar șefii a șase organizații internaționale sunt, de asemenea, prezenți.
„Occidentul vrea ca Putin să fie izolat. Summitul la scară largă (BRICS - n.r.) pe care îl organizează demonstrează că este departe de a fi singur.... El are o coaliție de țări emergente în spatele său”, a declarat canalul de televiziune într-un comunicat.
BRICS este o asociație interstatală înființată în 2006. Rusia a preluat președinția BRICS de la 1 ianuarie 2024. Anul a început cu aderarea de noi membri la asociație - pe lângă Rusia, Brazilia, India, China și Africa de Sud, aceasta include acum Egipt, Etiopia, Iran, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită. Președinția rusă a BRICS este organizată sub deviza consolidării multilateralismului pentru dezvoltare și securitate globală echitabilă. În cadrul președinției sale, Federația Rusă organizează peste 200 de evenimente politice, economice și sociale.