Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Putin și Xi Jinping vor discuta agenda internațională la reuniunea de la Kazan

Xi Jinping și Vladimir Putin. Foto de arhivă
Ministerul chinez de Externe: Putin și Xi Jinping vor discuta despre agenda internațională la summitul de la Kazan
Sputnik
CHIȘINĂU, 22 oct - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping vor face schimb de opinii cu privire la problemele internaționale și regionale în cadrul unei reuniuni la Kazan, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Lin Jian, în cadrul unui briefing de marți.
Anterior, consilierul prezidențial rus, Yuri Ușakov, a declarat că președintele rus Vladimir Putin va purta discuții cu președintele chinez Xi Jinping la Kazan, marți, în marja summitului BRICS care începe.
„La invitația președintelui rus Vladimir Putin, președintele chinez Xi Jinping va vizita Kazanul în perioada 22-24 octombrie și va lua parte la cea de-a 16-a reuniune a liderilor BRICS. În acel moment, liderii chinez și rus vor avea ocazia să se întâlnească și să facă schimb de opinii privind relațiile bilaterale și problemele internaționale și regionale”, a declarat Lin Jian.
Summitul BRICS cu participarea șefilor de stat va avea loc la Kazan între 22 și 24 octombrie. BRICS este o asociație interstatală înființată în 2006 de Rusia, China, India și Brazilia, la care Africa de Sud s-a alăturat în 2011. Rusia deține președinția organizației de la 1 ianuarie 2024. De la începutul anului 2024, Egiptul, Etiopia, Iranul, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită au aderat la BRICS. Președinția rusă a BRICS are ca motto consolidarea multilateralismului pentru dezvoltare și securitate globală echitabilă.