Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Musk a făcut o nouă declarație despre conflictul din Ucraina

Musk a declarat că conflictul din Ucraina se agravează din cauza Coreei de Sud
Sputnik
CHIȘINĂU, 22 oct - Sputnik. Antreprenorul american Ilon Musk a atras atenția în rețeaua socială X asupra știrii despre posibila trimitere a militarilor sud-coreeni în Ucraina.
„Situația se pare că se agravează”, a scris el.
Agenția de presă Ryonhap, citând o sursă guvernamentală, a raportat anterior că Coreea de Sud ia în considerare trimiterea unei echipe de specialiști în Ucraina pentru a „monitoriza personalul militar nord-coreean” care, potrivit unor rapoarte neconfirmate, ar fi fost trimis în zona de conflict ucraineană. Luni, reprezentantul Coreei de Nord la ONU deja respinsese acuzațiile, calificându-le drept „zvonuri nefondate”
În același timp, președintele rus Vladimir Putin, întrebat anterior dacă ar permite utilizarea de personal militar din Republica Populară Democrată Coreeană în cadrul forțelor armate ruse, a declarat că Rusia „nu a cerut nimănui” să facă acest lucru și că nu există „ necesitatea” de a o face.