Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov: Sandu trebuie să prezinte dovezi privind ingerința în alegerile din Moldova

Dmitri Peskov. Foto de arhivă
Peskov a menționat că, chiar și cu o campanie electorală ne-liberă, mulți oameni din Moldova nu sunt susținători ai actualei guvernări.
Sputnik
CHIȘINĂU, 21 oct - Sputnik. Maia Sandu ar trebui să prezinte dovezi ale imixtiunii străine în alegerile din Moldova, pe care le-a anunțat cu o zi înainte, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.
Amintim că, cu o zi înainte, după ce au devenit cunoscute primele rezultate preliminare ale alegerilor prezidențiale și referendumului desfășurate duminică în Moldova, Sandu a făcut o declarație potrivit căreia anumite „grupuri criminale împreună cu forțe străine” ar fi încercat să „compromită procesul democratic” din republică.
„Dacă ea spune că a rămas fără voturi din cauza unor „grupuri criminale”, ar trebui să prezinte dovezi”, a declarat Peskov reporterilor.
Potrivit lui Peskov, alegerile trecute au arătat că foarte mulți oameni din Republica Moldova nu sunt susținători ai președintei în exercițiu, Maia Sandu, chiar și în condițiile unei campanii electorale ne-libere. El a reamintit că forțele de opoziție din republică au fost deseori împiedicate să-și desfășoare campania și procesul electoral, au fost reținute, interogate și nu li s-a permis să intre în țară. De asemenea, autoritățile din Republica Moldova au închis instituțiile media de opoziție și au blocat resursele de internet.
De asemenea, Peskov a atras atenția asupra „anomaliilor cu privire la creșterea numărului de voturi” în favoarea lui Sandu și a integrării europene.
„Acești indicatori pe care îi vedem astăzi, pe care îi observăm, dinamica schimbărilor lor, desigur, ridică o mulțime de întrebări”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus.