Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prezența la vot a depășit 33,3%, iar alegerile sunt validate - CEC.

Alegerie prezidențiale au ost validate. Numărul alegătorilor a trecut de 33,3%.
Sputnik
CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Prezența la vot la alegerile prezidențiale din Moldova a fost de 33,3%, conform informațiilor publicate pe site-ul CEC, ceea ce înseamnă că alegerile au sunt validate.
În Moldova, duminică se desfășoară alegerile prezidențiale, cetățenii aleg șeful republicii pentru o perioadă de patru ani. De asemenea, în această zi are loc un referendum, în cadrul căruia cetățenii trebuie să răspundă la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției pentru a permite aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Pentru ca ambele evenimente să fie considerate valide, prezența la vot trebuie să depășească 33,3%. Secțiile de vot se vor închide la ora 21:00 (ora Moscovei).
Potrivit CEC, până la ora 14:53, au participat la vot mai mult de 995523 de persoane, ceea ce reprezintă 34,71% din alegători. Astfel, alegerile pot fi considerate preliminar ca fiind valide.
Republica Moldova
Centrele multifuncționale activează astăzi după un program special