Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Numărul persoanelor decedate din cauza acțiunilor Israelului în Gaza a depășit 42 600

Israelul a declarat o blocadă totală a enclavei, oprind livrările de apă, electricitate, combustibil, produse alimentare și medicamente.
Sputnik
CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Numărul palestinienilor decedați din cauza acțiunilor Israelului în Gaza, începând cu 7 octombrie anul trecut, a depășit 42.600, conform unei declarații a Ministerului Sănătății din Gaza.
„În cele 380 de zile de agresiune israeliano-americană împotriva Fâșiei Gaza, au murit 42.603 persoane, iar 99.795 au fost rănite”, se menționează în comunicat.
„Dușmanul israelian a comis șapte masacre împotriva familiilor din Gaza; 84 de persoane au fost ucise și 158 rănite în ultimele 24 de ore”, au adăugat oficialii din minister.
Pe 7 octombrie 2023, Israelul a fost supus unei atacuri fără precedent din partea Fâșiei Gaza. Ulterior, combatanții mișcării palestiniene Hamas au pătruns în zonele de graniță, deschizând focul asupra militarilor și civililor și luând mai mult de 200 de ostatici. Potrivit autorităților, aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise.
Internațional
Kievul dispune de componentele necesare pentru crearea unei "bombe murdare" - expert
Armata de Apărare a Israelului a inițiat operațiunea „Săbii de Fier” în Gaza, care include lovituri asupra obiectivelor civile. Israelul a declarat o blocadă totală a enclavei, oprind livrările de apă, electricitate, combustibil, produse alimentare și medicamente.
Fâșia Gaza a fost efectiv împărțită în părți sudice și nordice. Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a solicitat părților să oprească ostilitățile. Conform poziției Moscovei, soluționarea conflictului este posibilă doar pe baza formulei aprobate de Consiliul de Securitate al ONU, care prevede crearea unui stat palestinian în granițele din 1967, cu capitala la Ierusalimul de Est.