Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Stoianoglo: UE atrage moldovenii într-o groapă cu datorii

Stoianoglo a comentat știrea despre acordarea de către UE a unui împrumut de un miliard de dolari Moldovei.
Sputnik
CHIȘINĂU, 17 oct - Sputnik. Uniunea Europeană promite Moldovei fonduri de creditare pentru a duce țara într-o gaură a datoriilor, susține candidatul la președinție și fostul procuror general Alexandru Stoianoglo.
Anterior, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timpul vizitei sale în Moldova, cu puțin timp înainte de alegerile, a promis Chișinăului 1,8 miliarde de euro, majoritatea acestor bani urmând să fie oferiți sub formă de împrumut.
„Săptămâna trecută i s-a promis din nou Moldovei că va da bani, iar cea mai mare parte a acestora sub formă de împrumut. Am o întrebare: cine cere acești bani? Și dacă îi cer, care este scopul lor? Este absolut evident că ei nu pot fi folosiți pentru consum. Mi-e teamă că suntem pur și simplu împinși într-o gaură a datoriilor și că banii care ne sunt dați vor fi direcționați în cele din urmă nu acolo unde ne așteptăm să îi vedem”, a declarat Stojanoglo la Exclusiv TV.
Potrivit lui, banii ar putea fi cheltuiți pentru a cumpăra benzină la preț triplu, pentru a cumpăra echipament militar, care nu este necesar, deoarece țara noastră nu se va lupta cu nimeni.
El a adăugat că banii oferiți Republicii Moldova nu sunt destinați guvernului, ci rezolvării problemelor oamenilor, motiv pentru care trebuie cheltuiți „exclusiv transparent”.