Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Miting de protest la Chișinău împotriva falsificării alegerilor prezidențiale

Protest la Chișinău al „Congresului Civic” împotriva fraudei electorale. Foto de arhivă
La Chișinău a avut loc o acțiune de protest a participanților la Congresul Civic.
Sputnik
CHIȘINĂU, 18 oct - Sputnik. Vineri, la Chișinău a avut loc o acțiune de protest împotriva falsificării alegerilor prezidențiale din Moldova.
Evenimentul a fost organizat de formațiunea politică „Congresul Civic”. O coloană de protestatari a mărșăluit prin centrul capitalei până la clădirea Comisiei Electorale Centrale. Participanții au purtat pancarte cu inscripțiile „Nu falsificărilor!”, „Dreptul la alegeri corecte = dreptul pentru un viitor echitabil”. Sute de persoane au scandat „Jos falsificarea!”.
„Maia Sandu vrea să fraudeze alegerile din primul tur - doar votul în masă va opri fraudarea alegerilor! CEC - mâinile jos de pe voturile noastre!” - au declarat activiștii mișcării.
Anterior, participanții la Congresul Civic au condamnat categoric încălcarea normelor democratice în Moldova de către regimul Sandu.
„Pas cu pas, lună cu lună, autoritățile, cu cea mai mare poftă și inspirație, demontează standardele democratice din țară”, a spus un reprezentant al respectivei formațiuni politice.
Alegerile prezidențiale și referendumul constituțional vor avea loc în Moldova pe 20 octombrie. Ultima zi în care campania electorală este permisă este vineri, 18 octombrie. Sâmbătă va fi instituită în Moldova „ziua tăcerii”.