Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova despre euroreferendum: tactica UE este de a profita și după să fii abandonat

Maria Zaharova. Foto de arhivă
Ministerul rus de Externe a menționat că în ultimii 20 de ani nu a existat o singură poveste de succes ca rezultat al integrării în UE.
Sputnik
CHIȘINĂU, 16 oct - Sputnik. În ultimii douăzeci de ani nu a existat nicio poveste de succes a unei țări în urma integrării în Uniunea Europeană, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, comentând viitorul referendum din Moldova în cadrul emisiunii radio Sputnik.
Potrivit acesteia, statele care doresc să adere la UE renunță la specificul lor național pentru oportunitatea de „a fi invitate să stea în anticamera” Uniunii.
„Tactica UE este să profite, iar apoi să abandoneze, pentru că asta este ceea ce face cu toată lumea: ademenește, atrage, înșală și apoi pur și simplu dispune de soarta lor după cum crede de cuviință... Nu există nicio poveste de succes în ultimii douăzeci de ani a acelor țări care au fost cumva atrase de Uniunea Europeană”, a spus Zharova.
Ea a adăugat ironic că singura „poveste de succes” a integrării europene în acest context este „organizarea plină de culoare a paradelor gay”.

„Dacă luăm economia... în acest domeniu, povestea de succes a acelor țări care au renunțat la tot ceea ce constituia esența lor națională, calea istorică de dezvoltare, tradițiile, particularitățile, în numele aderării sau doar oportunitatea de a fi invitate undeva să stea în anticameră, pur și simplu nu există nicio poveste de succes”, a subliniat Zaharova.