Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tiraspolul a răspuns la apelul lansat de Chișinău cu privire la alegerile prezidențial

Oleg Beliakov,. Foto de arhivă
Șeful delegației transnistrene din cadrul CUC a venit cu precizări referitor la apelul lansat de autoritățile de la Chișinău în contextul desfășurării scrutinului electoral din 20 octombrie.
Sputnik
CHIȘINĂU, 17 oct - Sputnik. Delegația transnistreană a adresat Comisiei Unificate de Control (CUC) un apel cu privire la alegerile din Moldova, ca răspuns la o declarație similară lansată de malul drept al Nistrului acum o săptămână.
Tiraspolul este în favoarea desfășurării scrutinului fără excese.
„De asemenea, suntem pregătiți pentru cooperare, pentru libera circulație a persoanelor în Zona de Securitate, pentru deschidere și evitarea escaladării tensiunilor și răspunsul la toate acele aspecte care pot fi de competența CUC”, a declarat Oleg Beliakov, șeful delegației.
În același timp, Transnistria, ținând cont de experiența negativă anterioară, face apel la partea moldovenească să nu permită agresiuni și amenințări împotriva celor care vor vota.
„De asemenea, îndemnăm să se evite provocările și restricțiile politizate legate de încercările de blocare a infrastructurii rutiere și a punctelor de control, inclusiv din partea structurilor de putere și a figurilor politice ale RM”, a declarat delegația transnistreană într-o declarație.