Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sute de mii de oameni au participat la evenimentele dedicate Hramului Chișinăului

La evenimentele dedicate Hramului Capitalei au participat sute de mii de oameni, atât cetățeni ai Republicii Moldova cât și oaspeți din afara țării.
Sputnik
CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. Peste două sute de mii de oameni au participat la evenimentele organizate de Primăria Capitalei atât în Piața Marii Adunări Naționale, cât și în alte locații din oraș, unde municipalitatea a desfășurat activități cultural-artistice dedicate Hramului Orașului.
„Pentru a doua oară consecutiv, am văzut cifre impresionante în PMAN, după ce la „Youth Fest” au fost peste 100 de mii de oameni”, a declarat primarul Chișinăului, Ion Ceban.
Primarul este nemulțumit de faptul că unele instituții media ar fi încercat să inducă în eroare opinia publică publicând „titluri de știri, cu fotografii realizate în jurul orei 10:00 dimineața, încercând să sugereze că numărul celor prezenți era de doar câteva sute sau câteva mii”.
Societate
Capitala țării sărbătorește Hramul orașului
Chișinăul a marcat cea de-a 588-a aniversare pe 14 octombrie. Cu această ocazie, în Piața Marii Adunări Naționale au avut loc diverse activități pentru toate vârstele, inclusiv spectacole muzicale, târguri tradiționale, expoziții, bucătărie națională și europeană, precum și multe alte surprize.