Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fostul secretar general al NATO a făcut o declarație neașteptată despre Rusia

Stoltenberg a numit bunele relații cu Rusia după Războiul Rece strategia corectă
Sputnik
CHIȘINĂU, 14 oct – Sputnik. Căutarea de a îmbunătăți relațiile cu Rusia după încheierea Războiului Rece a fost abordarea corectă, a declarat fostul secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat pentru Spiegel.
„Încă cred că aceasta a fost strategia corectă <…> Chiar și după anexarea Crimeei și începutul ostilităților în Donbass, am continuat să ne întâlnim în Consiliul Rusia-NATO”, a spus el.
Stoltenberg a cerut, de asemenea, Occidentului „să prevină orice neînțelegeri din partea Moscovei”.
Recent, ideile despre un conflict armat direct între alianță și Rusia au fost din ce în ce mai exprimate în Occident. Kremlinul a menționat că Moscova nu amenință pe nimeni, dar nu va ignora acțiunile care sunt potențial periculoase pentru interesele sale.
În ultimii ani, Rusia a observat o activitate NATO fără precedent de-a lungul granițelor sale de vest. Alianța extinde inițiativele și o numește „izolvarea agresiunii ruse”. Moscova şi-a exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la formarea forţelor de alianţă în Europa. Ministerul de Externe a afirmat că Rusia rămâne deschisă dialogului cu NATO, dar în mod egal, în timp ce Occidentul trebuie să abandoneze cursul militarizării continentului.