Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Capitala țării sărbătorește Hramul orașului

Hramul orașului. Foto de arhivă
Astăzi la Chișinău este sărbătorit Hramul orașului
Sputnik
CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. Ieri, la Chișinău s-au încheiat ultimele pregătiri pentru a sărbători Hramului orașului. Anterior, s-a anunțat că sărbătoarea din acest an va dura două zile, de pe 13 până pe 14 octombrie. Sărbătoarea cade luni, așa că s-a decis să se acopere încă o zi liberă.
Începând de ieri, în oraș au avut loc numeroase expoziții și spectacole, în timp ce pe Piața Marii Adunări Naționale se desfășurau ultimele pregătiri pentru a fi primiți astăzi zeci de mii de chișinăuieni și oaspeți .
„În Piața Marii Adunări Naționale se lucrează la ultimele detalii privind organizarea a zeci de evenimente dedicate Zilei Capitalei, inclusiv manifestări cultural-artistice, târguri, expoziții și delicatese din bucătăria națională și europeană”, a declarat, duminică, primarul Ion Ceban.
Tot ieri, în centrul capitalei s-a defășurat un concert al tinerilor cântăreți de muzică: Mark Stam, Sun Stroke Project, Misha Miller, Andro și alții.
Astăzi, de Hramul orașului, promramul manifestațiilor va începe cu Sfântă Liturghie cu ocazia sărbătorii care se prăznuiește: Acoperământul Maicii Domnului. Aceasta va avea loc în mod tradițional în Catedrală.
Ulterior, va avea loc un concert cu participarea orchestrelor de muzică clasică, națională și jazz. Sunt așteptate să concerteze vedete ale estradei moldovenești și interpreta letonă, Laima Vaikule.