Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marșul împotriva sărăciei a avut loc la Chișinău

Manifestanții au ieșit ieri pe străzile Chișinăului cu oale și linguri goale, simbolizând starea de sărăcie și foame a cetățenilor moldoveni, care sunt nevoiți să achite facturi enorme la utilități în sezonul rece.
Sputnik
CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. La Chișinău a avut loc un marș împotriva sărăciei sau marșul „oalelor goale”. Marșul a fost organizat de blocul de opoziție „Victorie”.
Potrivit reprezentantului formațiunii politice, Iurie Vitnianski, odată cu venirea frigului, cetățenii încep din nou să economisească bani la mâncare din cauza costului mare al serviciilor publice.
„Oamenii au început să economisească bani. Majoritatea pensionarilor în primul rând economisesc bani pentru a plăti utilitățile, pentru a plăti încălzirea. Sezonul de încălzire este pe cale să înceapă. În acest moment se confruntă cu problema faptului că fac economii la alimentele de primă necesitate. Problema devine din ce în ce mai urgentă. Acesta este motivul pentru care astăzi organizăm un „marș al foamei” cu oale și linguri goale”, a explicat Vitnianski.
Acțiunea de protest s-a desfășurat sub sloganurile: „Jos Maia Sandu!”, „Sandu și UE sunt sărăcie”.
Protestul a pornit de la clădirea Curții Constituționale din centrul Chișinăului, pe care organizatorii o consideră confiscată de partidul de guvernământ Acțiunea și Solidaritatea.
Politică
Guțul a cerut moldovenilor din Rusia să voteze împotriva
Protestatarii s-au îndreptat pe Ștefan cel Mare și Sfânt, principalul bulevard al orașului, spre clădirea administrației prezidențiale, însă poliția a blocat calea. Protestatarii au mers apoi la biroul partidului de guvernământ.
Cu toate acestea, în apropierea biroului formațiunii politice se aflau numeroși polițiști și carabinieri, care i-au împiedicat pe manifestanți să ajungă la ușile clădirii.
Astfel, manifestanții au organizat un miting peste drum de sediul partidului de guvernământ.