Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

MAE de la Chișinău: Un număr de 38 de cetățeni moldoveni au fost evacuați din Liban

Săptămâna aceasta au sosit la Chișinău 27 de cetățeni moldoveni evacuați din Liban.
Sputnik
CHIȘINĂU, 12 oct - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al Republicii Moldova a reușit să evacueze 38 de cetățeni moldoveni din Liban, care au ajuns deja în siguranță acasă.
Ministerul a subliniat că acest lucru a fost posibil datorită eforturilor ample ale Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova și ale țărilor și organizațiilor partenere - Ucraina, Serbia și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM).
Săptămâna aceasta, 27 de cetățeni moldoveni evacuați din Liban au ajuns pe Aeroportul Internațional Chișinău din Belgrad via Viena. Aceștia sunt în mare parte femei, copii și persoane cu probleme de sănătate.
Cu o săptămână înainte, alți 11 cetățeni au ajuns la Chișinău din Liban. În seara zilei de 1 octombrie, aceștia au ajuns în siguranță la Rzeszów (Polonia), unde au fost întâmpinați de reprezentanți ai misiunii diplomatice moldovenești de la Varșovia și cazați la un hotel. Aceștia au revenit în țară la 3 octombrie.
Anterior, Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare cu privire la călătoriile în Orientul Mijlociu. Autoritățile au îndemnat cetățenii moldoveni aflați în Liban și Israel să fie vigilenți pe fondul situației destabilizate de securitate din regiune și să evite călătoriile în aceste zone.