Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden va vizita Florida devastată de uragan

Biden va vizita duminică Florida devastată de uragan
Sputnik
WASHINGTON, 12 oct - Sputnik. Președintele american Joe Biden va vizita duminică Florida, lovită de uragan, a anunțat Casa Albă.
„Duminică, 13 octombrie, președintele va călători în Florida pentru a vizita zonele afectate de uraganul Milton”, se arată în comunicat.
Uraganul Milton a ajuns miercuri seara pe coasta de centru-vest a Floridei, ajungând la categoria 3 pe scara Saffir-Simpson. Mai multe tornade au trecut prin stat înainte de furtună, provocând pagube suplimentare.
Pe 7 octombrie, președintele american Joe Biden a semnat un ordin prin care declara starea de urgență în Florida din cauza apropierii uraganului Milton de stat și a ordonat acordarea de asistență federală autorităților locale. Uraganul a ajuns joi noaptea pe coasta de vest a Floridei. Potrivit portalului de monitorizare PowerOutage.us, aproape 3,4 milioane de locuitori din Florida au rămas fără electricitate din cauza dezastrului. Potrivit celor mai recente date, numărul morților din dezastrul a crescut la 16 persoane.