Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Generalul Pepper: Alianța dintre Rusia și China nu este inferioară NATO

Generalul Pepper din US Air Force: Cooperarea ruso-chineză ar putea avea un impact asupra NATO
Sputnik
WASHINGTON, 11 oct – Sputnik. Cooperarea din ce în ce mai mare dintre Rusia și China face ca Statele Unite să creadă că cele două țări au format o alianță care, în ciuda diferențelor dintre ele, este la egalitate cu NATO, a declarat joi generalul major al Forțelor Spațiale americane Devin Pepper.
"Unii oameni spun că aceasta nu este o alianță în sensul în care NATO o definește - ca cooperare și securitate reciprocă. Dar este o alianță", a spus Pepper în timpul unei discuții organizate de Institutul Mitchell pentru Cercetări Aeronautice, comentând natura interacțiunii între cele două puteri.
Potrivit acestuia, Rusia și China se susțin reciproc, iar parteneriatul lor continuă să se dezvolte, ceea ce, la rândul său, ar putea afecta NATO. Pepper a menționat că alianța intenționează să publice un raport privind cooperarea dintre Rusia și China și amenințarea percepută pentru blocul militar occidental în 2025.
La începutul lunii octombrie, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a subliniat că Moscova și Beijingul dezvoltă în mod activ o cooperare militară și de apărare, care este transparentă și în niciun fel îndreptată împotriva țărilor terțe.