Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ankara: Turcia colaborează cu Gazprom pe chestiunea hub-ului de gaze

Ministrul turc Bayraktar: Turcia colaborează cu Gazprom în privința hub-ului de gaze
Sputnik
CHIȘINĂU, 11 oct - Sputnik. Turcia lucrează îndeaproape cu Gazprom pe problema hub-ului de gaze, speră că în următoarele luni acest subiect va fi dezvoltat, a declarat ministrul Energiei și Resurselor Naturale al țării, Alparslan Bayraktar.
„Lucrăm îndeaproape cu Gazprom pe acest proiect. Sper că în următoarele câteva luni vom vedea că proiectul va fi dezvoltat”, a declarat el în timpul unui discurs susținut la un forum privind gazele din Sankt Petersburg.
Turcia este aproape de realizarea proiectului hub-ului de gaze, iar infrastructura necesară există, a declarat Bayraktar în iulie. Pavel Zavalny, șeful comisiei pentru energie a Dumei de Stat, a declarat reporterilor în iunie, după o vizită de lucru în Turcia ca parte a unei delegații a Dumei, că deciziile privind construirea proiectului hub-ului de gaze în Turcia vor fi luate în acest an, există un interes ridicat în acest sens, proiectul este fiabil, sigur și nu va fi supus sancțiunilor.
Ankara speră că hub-ul de gaze îi va permite să devină un centru de fixare a prețurilor la gaze, cu investiții în infrastructură Turcia va putea crește importurile de gaze naturale la 70-80 de miliarde de metri cubi de la 50 de miliarde în prezent, a declarat anterior Bayraktar. Ankara va continua în curând lucrările dintre Gazprom și BOTAȘ din Turcia privind crearea unui hub, a spus el.
Forumul Internațional în domeniul gazelor din Sankt Petersburg are loc între 8 și 11 octombrie la Sankt Petersburg.