Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Alaudinov: Ucraina încearcă să tragă Belarusul în conflict

Alaudinov: Ucraina încearcă să tragă Belarusul într-un conflict cu NATO prin provocări
Sputnik
CHIȘINĂU, 11 oct –Sputnik. Ucraina încearcă să tragă Belarusul într-un conflict prin provocări, inclusiv cu NATO, a declarat, într-un interviu, comandantul forțelor speciale Ahmat, general-maior Apti Alaudinov.
„Se pare că dacă acum transferăm acest război în Belarus, atunci se dovedește automat că există un război cu Belarus și Ucraina, iar întregul bloc NATO se va implica automat”, a spus Alaudinov, răspunzând la o întrebare despre provocările Ucrainei împotriva Belarusului.
Potrivit lui, Ucraina încearcă să tragă Belarus în conflict, așa cum astăzi Israelul încearcă în toate modurile posibile să tragă Iranul în război.
„La fel și Ucraina încearcă să implice și Belarusul pentru a striga lumii întregi: „Uite, toți ne bat, ne-au atacat doi, ne bat atunci când suntem jos!” Există un joc foarte mare acolo de jucat, după cum se spune, în public”, a adăugat Alaudinov.
Pe 25 septembrie, președintele rus Vladimir Putin, la o ședință a Consiliului de Securitate al Rusiei, a propus discutarea problemei legate de actualizarea fundamentelor politicii de stat în domeniul descurajării nucleare. Putin a spus că Rusia își rezervă dreptul de a folosi arme nucleare în caz de agresiune, inclusiv dacă inamicul, folosind arme convenționale, reprezintă o amenințare critică la adresa suveranității. De asemenea, potrivit acestuia, Federația Rusă își rezervă dreptul de a folosi arme nucleare în cazul unei agresiuni împotriva Belarusului.