Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Muncitorii din Transnistria au făcut un apel către autoritățile de la Chișinău

Consiliul Uniunii colectiverlor de muncitori din Transnistria (OSTK) a făcut un apel către conducerea Republicii Moldova: acțiunile Chișinăului „nu provoacă nimic altceva decât indignare și ură”.
Sputnik
CHIȘINĂU, 10 oct - Sputnik. Reprezentanții Consiliului Unit al Colectivelor de Muncă (OSTK) din Transnistria au făcut apel către conducerea supremă a Republicii Moldova să ridice restricțiile la export, care încalcă drepturile locuitorilor din Transnistria.
Activiștii publici au amintit că uzina „Moldavizolit”, care funcționează de mai bine de o jumătate de secol, ar fi nevoită să oprească producția din cauza interdicțiilor de export impuse de Chișinău și să concedieze muncitorii sau să-i trimită în concediu de lungă durată.
„Demersurile imorale și sfidătoare din punct de vedere uman ale autorităților moldovenești de a interzice exportul de produse finite au făcut ca o întreprindere de succes să intre în inactivitate, cu perspective sumbre de închidere completă. Mai mult de 500 de lucrători și-au pierdut locurile de muncă, și-au pierdut salariile, iar familiile lor sunt la limita supraviețuirii”, se arată în apelul OSTK.
Organizația notează că astfel de acțiuni nu provoacă decât „indignare și ură” față de inițiatorii săi. OSTC a făcut apel la conducerea Republicii Moldova să ridice restricțiile care încalcă drepturile transnistrenilor și să nu mai folosească pârghia economică ca instrument de presiune. Cei din OSTK au numit o astfel de cale drept „fără ieșire”.
„Avem încredere că nu doriți o repetare a evenimentelor tragice din 1990-1992, deși acesta este scenariul trist spre care politica Chișinăului împinge situația. Nu este prea târziu să vă abateți de la această cale periculoasă, să începeți să căutați soluții constructive care vor face posibilă restabilirea activității întreprinderilor și întoarcerea locurilor de muncă pentru oameni”, se mai menționează în declarația OSTK.