Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Politica occidentală de sancțiuni nu are dreptul la existeță - Aliyev

Aliyev: politica de sancțiuni ilegale a Occidentului nu are dreptul la existeță
Sputnik
CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. Politica de sancțiuni occidentale nu are dreptul la existeță, mai ales când sunt ilegale, a spus președintele Azerbaidjanului Ilham Aliyev, într-un interviu.
„Politica occidentală de sancțiuni nu are dreptul la existeță, mai ales atunci când aceste sancțiuni sunt ilegale și sunt impuse în mod complet nerezonabil și selectiv, exprimați această poziție, în ceea ce privește sancțiunile impuse nouă ( Baku - n.red.) și nu numai nouă. Sancțiunile ne-au fost impuse în 1992 la acuzația exagerată că blocam Armenia , într-o perioadă în care teritoriile noastre (azerbaidjane – n.red.) erau sub ocupație armeană”.
Potrivit acestuia, aceste sancțiuni au fost ridicate în 2001, când Statele Unite trebuiau să-și tranziteze mărfurile pe calea aerului, terestră și maritimă către Afganistan , prin teritoriul Azerbaidjanului.
„Și în fiecare an, președintele Statelor Unite, indiferent de apartenența la partid, a anulat aceste sancțiuni prin decizia sa până în momentul în care Statele Unite au fugit din Afganistan - n.red.) de ingratitudine, cred că acesta nu este cel mai dur cuvânt care poate fi folosit în acest context”, a menționat Aliyev.