Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Agenția Rezervelor Materiale din Moldova anunță existența unor stocuri record de grâu

Agenția Rezerve Materiale a finalizat procedura de recepționare anuală a grâului alimentar pentru suplinirea rezervei de stat a Moldovei.
Sputnik
CHIȘINĂU, 9 oct - Sputnik. În acest an, Agenția Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne a finalizat procedura de acceptare a grâului alimentar, după ce a asigurat nivelul necesar al rezervei de stat cu 95 la sută. Potrivit organizației, acesta este cel mai înalt indicator din ultimii 30 de ani.
Agenția a subliniat că un astfel de rezultat indică o muncă semnificativă în gestionarea resurselor alimentare ale republicii.
„Pentru a obține acest rezultat, angajații agenției au controlat întregul proces de reînnoire a rezervei de grâu, începând de la recoltare până la transport și depozitare”, a declarat agenția.
În special, agenția a introdus criterii stricte de eșantionare pentru a se asigura că numai grâul de cea mai înaltă calitate a fost furnizat rezervelor de stat. Măsurătorile tehnice în silozurile de grâu și sigilarea lor ulterioară au făcut, de asemenea, parte din procedură.