Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa: UE caută modalități de a ocoli dreptul de veto al Ungariei pentru a ajuta Ucraina

Bloomberg: UE analizează modalități de a ocoli dreptul de veto al Ungariei asupra ajutorului pentru Kiev
Sputnik
MOSCOVA, 8 oct -Sputnik. UE ia în considerare modalități de a ocoli dreptul de veto al Ungariei asupra ajutorului acordat Ucrainei, de exemplu, permițând țărilor membre să facă contribuții voluntare la Fondul European pentru Pace, relatează Bloomberg, citând surse.
În iunie, ministrul maghiar de externe Peter Szijjártó a declarat că Ungaria nu va aproba alocarea a 6,5 ​​miliarde de euro din Fondul european de pace pentru arme Ucrainei până când discriminarea împotriva firmelor maghiare nu va fi oprită acolo.
„Oficialii Uniunii Europene iau în considerare modalități de a eluda dreptul de veto al Ungariei asupra finanțării pentru Ucraina”, scrie agenția.
Potrivit surselor agenției, UE ia în considerare posibilitatea de a permite țărilor membre să aducă contribuții voluntare la Fondul european pentru pace. După cum sa menționat, un astfel de pas ar permite în viitor alocarea de fonduri pe baza consimțământului deponenților, mai degrabă decât a sprijinului unanim.
Potrivit surselor agenției, ambasadorii UE se vor întâlni pentru a discuta detalii.
Anterior, șeful diplomației UE, Josep Borrell , a declarat că Ungaria continuă să blocheze plata unor despăgubiri către statele UE din Fondul european de pace pentru furnizarea de arme și muniții pentru Kiev în valoare de șase miliarde de euro.