Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan a spus că Netanyahu va fi oprit ca Hitler

Erdogan: Netanyahu va fi oprit așa cum Hitler a fost oprit de omenire
Sputnik
ANKARA, 8 oct – Sputnik. La aniversarea declanșării conflictului din Gaza, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că premierul israelian Benjamin Netanyahu va fi oprit, așa cum a fost oprit liderul Germaniei naziste, Adolf Hitler.
Luni s-a împlinit exact un an de la începutul conflictului armat din Fâșia Gaza, toate încercările mediatorilor de a ajunge la un acord între Israel și mișcarea palestiniană Hamas au eșuat până acum.
„Nu trebuie să uităm că mai devreme sau mai târziu Israelul va plăti prețul acestui genocid, pe care l-a comis timp de un an și îl comite până în prezent. Vom continua să ne opunem guvernului israelian cu orice preț și vom chema lumea la asta. Cum a fost oprit Hitler de uniunea comună a umanității, așa că Netanyahu și asasinatele sale vor fi oprite în același mod”, a scris Erdogan pe o rețea de socializare.
De la 1 octombrie, Israelul desfășoară o operațiune la sol împotriva forțelor Hezbollah din sudul Libanului și continuă bombardarea aeriană a țării vecine, unde au murit deja peste două mii de oameni, inclusiv lideri ai mișcării șiite, iar peste 90 de mii au devenit refugiati. În ciuda pierderilor, inclusiv în personalul de comandă, Hezbollah conduce bătălii la sol și nu oprește atacurile cu rachete pe teritoriul israelian.
Scopul principal al campaniei militare din Israel este crearea condițiilor pentru întoarcerea a 60 de mii de locuitori din nord care au fost evacuați din cauza bombardamentelor lansate de Hezbollah în urmă cu un an în sprijinul mișcării palestiniene Hamas.