Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Noul ambasador al Rusiei în Moldova și-a preluat atribuțiile

Ambasada Federatiei Ruse în Moldova. Foto de arhivă
Oleg Ozerov a fost numit în noua funcție pe 10 septembrie.
Sputnik
CHIȘINĂU, 7 oct - Sputnik. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în Republica Moldova, Oleg Ozerov, și-a început oficial misiunea diplomatică la Chișinău, informează presa rusă citând serviciul de presă al ambasadei.
Potrivit ambasadei, acesta a sosit deja la Chișinău și a vizitat mai multe locuri.
„Oleg Borisovici Ozerov a depus flori la monumentul suveranului moldovean Ștefan cel Mare, la monumentul lui Alexandru Pușkin din Chișinău și la Memorialul Eternitatea, unde se odihnesc soldații sovietici căzuți în timpul eliberării Moldovei. De asemenea, el a vizitat Biserica Sfântul Gheorghe din Chișinău, participând la slujba de duminică”, a precizat serviciul de presă.
La biserică, el a vorbit enoriașilor și a spus că „succesul unei misiuni diplomatice este să iubești țara în care lucrezi. Credința, dragostea și relațiile frățești ne vor ajuta să rezolvăm orice sarcină”.
Amintim că Oleg Ozerov a fost numit ambasador extraordinar și plenipotențiar al Rusiei în Republica Moldova la 10 septembrie, printr-un decret al președintelui rus Vladimir Putin. De asemenea, liderul rus l-a eliberat din funcție pe Oleg Vasnețov, fostul ambasador rus, care deținea această funcție din 2018.