Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova sărbătorește Ziua Națională a Vinului

În Moldova a început o sărbătoare națională care va dura două zile.
Sputnik
CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik. În Moldova s-a deschis cea de-a XXII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului, principala sărbătoare a vinificatorilor moldoveni. Ca și în anii precedenți, aceasta va dura două zile: 5 și 6 octombrie. Principalele sărbători au loc la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale.
Potrivit Oficiului Național al Viei și Vinului, 94 de vinării - un număr record - vor lua parte la sărbătoare. Vor fi oferite spre degustare vinurile din noua recoltă și „medaliații”, care au fost premiați la concursurile internaționale.
Programul festiv va fi deschis la ora 11.00 prin prestația delegației oficiale. La ora 14.00, oaspeții vor putea vizita „Școala de vinificație”, iar de la ora 16.00, toți cei care vor veni în piața centrală din Chișinău pentru a degusta vin și bucate naționale vor fi distrați de ansambluri folclorice, cântăreți celebri și DJ.
În cadrul Zilei Vinului, va avea loc și un târg de produse ale meșteșugarilor naționali și master-class-uri de meșteșuguri tradiționale moldovenești.
A doua zi a festivalului va începe și cu premierea: participanții la concursul „Butoiul de Aur” vor fi onorați cu premii și distincții.
De asemenea, oaspeților care vor veni în această perioadă vor putea să participe în vizită la cele mai renumite vinării moldovenești: Cricova, Chateau Purcari, Mileștii Mici, Carlevana, Mimi, Chateau Vartely și altele.
În legătură cu festivitățile din centrul Chișinăului, traficul va fi restricționat în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni și Pușkin și va fi redirecționat pe străzile adiacente.
Poliția a solicitat cetățenilor care se deplasează la eveniment din alte localități să își parcheze mașinile în locurile special amenajate.