Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La Chișinău a fost oganizat Drumul Crucii pentru pace și unitate a Bisericii

La acțiune participă proeminente personalități politice și publice din Moldova.
Sputnik
CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik. La Chișinău a avut loc procesiunea pentru pacea și unitatea Bisericii din Moldova, sub binecuvântarea Mitropolitului Vladimir al Chișinăului și al întregii Moldove.
Enoriașii Bisericii Ortodoxe din Moldova au mers în procesiune pe străzile centrale ale Chișinăului și au ajuns la complexul memorial „Eternitatea”. Acolo preoții au ținut o slujbă - parastas în memoria ostașilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei.
La Chișinău a fost oganizat Drumul Crucii pentru pace și unitate a Bisericii. Foto de arhivă
La acțiune au participat proeminente personalități politice și publice moldovenești.
După comemorare, credincioșii s-au îndreaptat spre monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul orașului, unde a avut loc o slujbă pentru sănătate și recunoștință.
Anterior, aceeași procesiune a avut loc în Găgăuzia, la Ceadîr-Lunga, cu participarea bașcanului, Evghenia Guțul.
Крестный ход за мир и единство церкви в Молдове
Amintim că parohiile mai multor biserici moldovenești au părăsit Mitropolia Moldovei, care este subordonată Bisericii Ortodoxe Ruse, și s-au alăturat Mitropoliei Basarabiei.
În plus, la sfârșitul lunii august, un deputat al partidului de guvernământ Acțiunea și Solidaritatea, Vasile Șoimaru, a declarat la televiziune că autoritățile ar dori, la fel ca în Ucraina, să „interzică Biserica Ortodoxă Rusă în Moldova încă din această toamnă”.
Крестный ход за мир и единство церкви в Молдове