Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un cetățean francez a intentat un proces împotriva lui Stoltenberg din cauza Ucrainei

Francezul a intentat un proces împotriva fostului secretar general al NATO Stoltenberg din cauza conflictului din Ucraina
Sputnik
MOSCOVA, 4 oct – Sputnik. Cetățeanul francez Patrick Pazen, autorul mai multor cărți, inclusiv privind situația din Ucraina, a intentat un proces la o instanță belgiană împotriva fostului secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru rolul său în instigarea și escaladarea acestui conflict.
„La 27 septembrie 2024, la o instanță belgiană a fost intentat un proces împotriva lui Jens Stoltenberg, pe atunci secretar general al NATO, pentru rolul său în declanșarea războiului din Ucraina. Din proces rezultă că acesta, având posibilitatea de a preveni conflictul , el la alimentat,” -se spune pe site-ul personal al editorului.
Cu toate acestea, el nu a precizat dacă cererea a fost acceptată spre examinare.
În aprilie a acestui an, a devenit cunoscut faptul că Pazen a intentat un proces similar împotriva lui Stoltenberg într-un tribunal francez. Soarta ulterioară a acestei declarații nu a fost raportată.
Norvegianul Jens Stoltenberg a fost secretar general al NATO timp de zece ani, până la 1 octombrie a acestui an. Apoi a fost succedat de fostul prim-ministru olandez Mark Rutte .
În postarea sa, Stoltenberg a cerut țărilor NATO să cheltuiască mai mult pentru apărare, să ofere asistență militară Ucrainei și, de asemenea, să sporească capacitățile alianței pe flancul estic, lângă granița cu Rusia .