Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA au recunoscut că situația din Orientul Mijlociu este într-un punct foarte critic

Vicesecretarul de stat american Campbell: situația din Orientul Mijlociu este în plină escaladare
Sputnik
WASHINGTON, 3 oct - Sputnik. Statele Unite recunosc că situația din Orientul Mijlociu este „foarte critică” și este în plină escaladare a conflictului, a declarat miercuri secretarul adjunct de stat Kurt Campbell.
„Recunoaștem că, oricât de important este orice răspuns (la atacul Iranului asupra Israelului – n.red.), situația din regiune este cu adevărat într-un punct foarte critic. Există o posibilitate reală ca situația să urmeze o cale de escaladare ulterioară, și nu doar salve individuale (tunuri - n.red.), dar o confruntare mai lungă”, a spus Campbell, vorbind în cadrul unei discuții la Carnegie Endowment* (recunoscut ca agent străin în Federația Rusă și inclus în lista ONG-urilor nedorite).
În același timp, el a menționat că un conflict mai prelungit în Orientul Mijlociu riscă să pună în pericol nu numai Israelul, ci și interesele strategice ale Statelor Unite în regiune.