Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Starîș: Campania prezidențială din Moldova a micșorat spațiul democratic

Constantin Starîș. Foto de arhivă
Un deputat al opoziției care face parte din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Constantin Starîș, a vorbit la ședința APCE.
Sputnik
CHIȘINĂU, 2 oct - Sputnik. Cursa prezidențială preelectorală din Republica Moldova a redus și mai mult spațiul democratic, a declarat un deputat al opoziției care face parte din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Constantin Starîș, vorbind la sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).
„Vedem cum spațiul democratic se restrânge și mai mult în timpul campaniei prezidențiale. Candidații sunt puși în condiții inegale, iar alegătorii sunt dezavantajați”, a subliniat deputatul.
În opinia sa, aceste acțiuni sunt menite să asigure un al doilea mandat prezidențial președintei în exercițiu Maia Sandu.
De asemenea, Starîș a remarcat faptul că autoritățile țării se folosesc de referendumul privind integrarea europeană pentru a face modificări la constituție, ceea ce, în opinia sa, ar putea duce la pierderea statalității.
„Dacă acordăm partidului de guvernământ dreptul de a schimba constituția la discreția sa, ceea ce doresc să obțină printr-un referendum ilegal, vom ajunge la probleme uriașe cu democrația, neutralitatea și suveranitatea. Și chiar (în anumite condiții) cu însăși statalitatea”, a spus deputatul.
Alegerile prezidențiale din Republica Moldova și referendumul constituțional sunt programate pentru 20 octombrie anul curent.